Carl Nielsen Selskabet
English
Selskabet
Biografi
Værkoversigt
Diskografi
Opførelser
Nielsen noter
LinksDiskografien rummer en oversigt over nye og nyere udgivelser og genudgivelser af såvel danske som udenlandske Carl Nielsen-indspilninger. Diskografien gør ikke fordring på at være komplet, så det er ikke på dette website man skal søge efter en fuldstændig liste med indspilningerne af Nielsens symfonier eller blæserkvintetten, der allerede nu er udsendt i mere end 50 forskellige indspilninger.

Derimod forsøger vi at holde øje med nyhederne, så godt vi formår, og at gøre særlig opmærksom på interessante, måske ligefrem eksotiske udgivelser, som måske ikke alle Nielsen-interesserede har kendt til eksistensen af. Vi skifter løbende ud i informationerne, så det kan betale sig at titte indenfor med jævne mellemrum.

Som en grundlæggende ingrediens anføres desuden genudgivelser af grammofonhistoriens vigtige  førstegangs-Nielsenindspilninger, først  og fremmest i form af  Danacords  epokegørende serie, The Historic Carl Nielsen Collection, som ikke er ganske ny, men heldigvis stadig på markedet (og som Selskabets medlemmer kan købe til en særlig fordelagtig pris).

Hvor det er muligt, angives der i forbindelse med den enkelte udgivelse et website med yderligere oplysninger. Med hensyn til køb af de pågældende udgivelser henvises der dels til de angivne websites, der som regel vil rumme oplysninger om distribution og eventuelt køb direkte over nettet. I Danmark kan man således købe de pågældende selskabers udgivelser direkte via

www.cdklassisk.dk (Classico Records)
og
www.dacapo-records.dk
og
www.danacord.dk

Danacord fungerer også som dansk distributør for en lang række udenlandske selskaber og sælger også gerne disse importvarer via nettet.

På det engelske og amerikanske marked findes der en hel række pålidelige  netbutikker, og i Tyskland kan vi henvise til eksempelvis
www.jpc.de
eller
www.kulturkaufhaus.de
som begge er ganske velforsynede med Nielsen-indspilninger.

Vi modtager gerne kommentarer om disse siders indhold, og er du stødt på en udgivelse, som du mener ville høre hjemme her, beder vi dig have ulejlighed med at udfylde og maile os den formular, som du finder ved at trykke her.

Hvis du er blandt dem, der er gået i gang med at downlaode din musik, kan det være godt at vide, at du på www.emusic.com kan finde bl.a. to komplette versioner af Nielsen-symfonierne for omkr. USD $ 0.22 pr. track.
Carl Nielsen Selskabet v. formand Knud Ketting // Nørre Farimagsgade 11, 4.th. // 1364 Kbh. K // mail: info@carlnielsen.dk // tlf: 33 11 96 26